Preloader

İnci Akü Enerji Uzmanı

Sektöründe Lider En Kaliteli Ve En Güncel Akü Ürün Gruplarımız İle ;
Siz Değerli Müşterilerimizin Akü İhtiyaçlarını Karşılıyoruz...

  • Start-Stop Aküler
  • Ağır Vasıta
  • Endüstriyel Araçlar
  • Elektrikli Bisiklet- Jel Aküler
  • Marin RV
  • Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar

İrtibat Numaramız

+90 532 305 05 42

YİĞİT AKÜ

İNCİ AKÜ

MUTLU AKÜ

ÇELİK AKÜ

VARTA AKÜ

PRESIDENT AKÜ

İNCİ AKÜ ÜRÜNLERİMİZ

İnci Akü Olarak 34 Yılda 50 Milyon Akü Üretmenin Gruruyla Siz Değerli Müşterilerimizin Akü İhtiyaçlarını Karşılıyoruz...

En Yeni ve Güncel Ürünlerimize Şimdi Göz Atın !

Göz At

MUTLU AKÜ ÜRÜNLERİMİZ

Yakıt Tüketimi ve Emisyon Salınımı Azaltılmıs Yerli ve İthal Akülerimiz ile Siz Değerli Müşterilerimizin Akü İhtiyaçlarını Karşılıyoruz...

En Yeni ve Güncel Ürünlerimize Şimdi Göz Atın !

Göz At

ÇELİK AKÜ

Enerji Verimliliğine Duyarlı Üretim Tesisleri İle Yüksek Enerji Verimi Sağlayan Çelik Akü Ürünlerimiz Siz Değerli Müşterilerimizin İhtiyaçlarını En İyi Şekilde Karşılıyor...

En Yeni ve Güncel Ürünlerimize Şimdi Göz Atın !

Göz At

VARTA AKÜ

Günümüzde, varta ürünleri milyonlarca araçta, motorbotta, motosiklette ve karavanda kullanılmaktadır.Daha Uzun Ömür, Daha Az Korozyon ve Daha Düşük Sahip Olma Maliyeti Gibi Bir Çok Özelliği İle Siz Değerli Müşterilerimizin İhtiyaçlarını Karşılıyor...

En Yeni ve Güncel Ürünlerimize Şimdi Göz Atın !

Göz At

PRESIDENT AKÜ

Günümüz Akü İhtiyaçlarını Oldukça Karşılayan President Aküler Hızlı ve Kolay Kullanımı Sayesinde Siz Değerli Müşterilerimizin Akü İhtiyaçlarını Karşılıyor..

En Yeni ve Güncel Ürünlerimize Şimdi Göz Atın !

Göz At

YİĞİT AKÜ

Günümüz Akü İhtiyaçlarını Oldukça Karşılayan Yiğit Aküler Hızlı ve Kolay Kullanımı Sayesinde Siz Değerli Müşterilerimizin Akü İhtiyaçlarını Karşılıyor..

En Yeni ve Güncel Ürünlerimize Şimdi Göz Atın !

Göz At

AKÜ ÇEŞİTLERİ

Aracınız İçin Gerekli Olan Akü Ürün Grupları

START-STOP AGM AKÜ

Start-Stop AGM Akü, yüksek elektriksel donanım ve geri kazanım frenleme sistemine sahip start-stop araçlar için özel olarak tasarlanmıştır.Standart akülere göre 3,5 kat daha fazla çevrim ömrüne sahip İnci Akü Start-Stop AGM, yüzde 30 daha fazla marş basma kapasitesine ve hızlı şarj kabülüne sahiptir.

SUPR A HEAVY DUTY

Supr A Heavy Duty serisi akülerde negatif plakalar kalsiyum, pozitif plakalar ise antimuan ile üretilmiştir. Hybrid teknolojisi sayesinde yüksek performans sağlar. Vibrasyona dayanıklıdır. Tüm ticari araçlara uygun geniş ürün portföyü ile her zaman yanınızdadır.Supr A Heavy Duty Serisi ürünler uzun ömürlüdür.

MARİN AKÜ

Tekneler için özel olarak geliştirilmiş Marine serisinde kaptanlara 2 farklı seçenek sunuyor.Tekne içindeki yoğun hizmet kullanımlarında güvenlik ve dayanıklılık özellikleriyle öne çıkan jel serisi ürünler İnci Battery Jel ve daha az elektrik tüketimi olan teknelerin ihtiyaçlarını karşılayan, bir aküdür.

GELİŞTİRİLMİŞ TAKSİ AKÜSÜ

Super Special serisinde ticari taksilere özel bir akü geliştirdi;Super Special Taksi.Zorlu trafik koşullarında çok sık marş basan ticari taksiler, binek araçlara göre çok daha fazla mesafe kat eder. Dolayısıyla standart binek araç aküleri kullanıldığında yeterli performans alınamaz.

TRAKSİYONER AKÜ

Traksiyoner aküler, uzun ömürleri, güvenli kullanımları, kısa sürede şarj olmaları ve daha düşük enerji maliyetiyle, elektrik enerjisiyle çalışan araçlar için en uygun çözüm yolunu siz müşterilerimize sunar.DIN ve BS standartlarına uygun üretim ile tüm araç tiplerine uyumludur.

VRLA AGM AKÜ

Telekomünikasyon, kesintisiz güç kaynakları ve yenilenebilir enerji gibi, kısa sürede yüksek akım gerektiren yük profillerine sahip sistemlerde kullanılmak üzere, derin deşarja ve yüksek çevrim sayısına sahip İnci Battery VRLA AGM akülerini geliştirdi.

BİZ KİMİZ ?

SIKÇA SORULAN SORULAR

Sıkça Merak Edilen Sorularınızın Açıklaması Aşağıdadır.

Akü kablosu bağlamak, aslında uzman kişiler tarafından yapılması gereken bir konudur. Ancak, zorunlu durumlarda kullanıcı kişiler tarafından da yapılabilmektedir. Öncelikle, akü kablosu bağlayacağınız akünün, araca uygun olması gerekmektedir. Uygun aküyü araca bağlamak için uygulanması gereken usuller şöyledir. İlk önce eski akünüzü sökmeniz gerekecektir. Yeni akünüzü yerine yerleştirdikten sonra, sağlam olarak sabitlediğinizden emin olun. Daha sonra kutuplar üzerinde (+) ve (-) işaretleri tespit edin. Bağlantı kabloları ucunda bulunan, kutup başları üzerindeki + ve – kutuplarını da tespit ettikten sonra, önce artı işareti olan kabloyu bağlayın, daha sonra eksi işareti olan kabloyu bağlayın. Ancak dikkat edilmesi gereken bir konu da, akü kablosunu bağlamadan önce, çalışır vaziyette olan radyo, klima, park lambası, far gibi çalışan tüm aksamın kapalı olduğundan emin olun. Kabloları bağladıktan sonra, bağlamış olduğunuz kutup başlarını. 12 13 anahtarla, oynamayacak bir şekilde sıkın. Sıktıktan sonra, gres yağ ile kutup başlarını yağlayın. Böylece akü kablosu nasıl bağlanır sorununu, ustaya gitmeden çözmüş olacaksınız.

Akü açık sistem bir aküyse bu durumda mutlaka hücrelerdeki elektrolit seviyesi ve yoğunluk değerleri kontrol edilmelidir. Seviye plakaların bir parmak üstünde olacak şekilde ayarlanmalıdır. Eksilme varsa sadece saf su eklenmelidir. Akü içerisindeki hücreyi çok aşırı doldurma durumunda araçta yaşanabilecek bir sarsıntı esnasında hücre içindeki sıvının dışarı çıkma olasılığından dolayı araçtaki kablo veya bağlantı noktaları zarar görebilir.Yapılan kontrollerde hücredeki elektrolit yoğunluk değerleri 1.24 gr/cm3 altında ise aküde sülfatlaşma yani kapasite kaybı başlamış demektir. Bu durumda mutlaka aküye redresör şarjı işlemi uygulandırılmalıdır. Kapalı sistem akülerde yoğunluk değeri ölçemeyeceğiniz için voltaj değeri ölçüp akünün doluluğu hakkında fikir sahibi olabiliriz. Eğer voltaj değeri 12.4 voltun altında ise aynı şekilde aküye mutlaka redresör şarjı yapılmalıdır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta eğer akü araç üzerinde şarja maruz kalmışsa anlık olarak voltaj değeri yüksek bir değer gösterebilir. Yapılması gereken ya akünün belli bir süre dinlendirilip ölçümün yapılması yada araçtaki fark aydınlatmanın 5 dakika süreyle açılıp, biraz akü dinlendikten sonra ölçümün yapılması şeklindedir.

Start-Stop teknolojisi ihtiyaç duyulmadığı sürece içten yanmalı motorun (İYM) çalıştırılmaması prensibine dayanır. Böylece içten yanmalı motorun boşta çalıştığı süre minimuma indirilerek yakıt tasarrufu ve CO2 emisyonunda azalma sağlanır.Günümüzde modern bir benzinli içten yanmalı motorun çalıştırılması için gerekli enerji o motorun 0,7 saniyede boşta çalışarak tüketeceği enerjiye denktir. Dolayısıyla 0,7 saniye üstündeki her duruş süresinde içten yanmalı motoru kapatmak yakıt tasarrufu sağlamaktadır.Start-Stop (s-s) araçlar kendi içinde farklılaşmaktadır. Bazı araçlar geri kazanımlı frenleme yaparak araç kinetik enerjisinin aküde depolanmasını sağlarken, bazı araçlar ise geri kazanımlı frenleme özelliğini yapısında bulundurmuyor. Geri kazanımlı frenleme özelliğine sahip olmayan araçlarda yakıt tüketiminde ve CO2 emisyonlarında %5 azalma sağlanırken, bu özelliğe sahip araçlarda bu oran %10’lara ulaşabilmektedir. ( Avrupa şehir içi çevrim testleri sonucunda ulaşılmış değerlerdir ).Her geçen yıl sıkılaşan emisyon standartları nedeniyle önümüzdeki yıllarda üretilecek araçlarının çok büyük kısmının start-stop özelliğine sahip olması beklenmektedir.

ALTERNATÖRÜN UYGUN ŞARJ VOLTAJI BİNEK ARAÇLARIN AKÜSÜNDE 13,80-14,40 V (TAVSİYE EDİLEN) ARASINDA OLMALIDIR. OTOBÜS-AĞIR VASITA ARAÇLARIN AKÜLERİNDE VOLTAJ DEĞERİ AYRI AYRI ÖLÇÜLMELİDİR.AKÜNÜN YÜZEY VOLTAJI (V) EN AZ 12,60 V OLMALIDIR.MARŞ MOTORUNUN ÇEKTİĞİ AKIM (A) DEĞERİ VE SÜRESİ KONTROL EDİLMELİDİR.ARAÇ PARK HALİNDE İKEN, EN FAZLA 'BİNEK ARAÇLARDA 20 mA, 'OTOBÜS-AĞIR VASITALARDA 80 mA SABİT TÜKETİM OLMALIDIR.

Akü, elektrik enerjisini kimyasal enerji olarak depolayan ve ihtiyaç duyulması halinde bunu elektrik enerjisi olarak veren enerji depolama aracıdır.Çalıştırma, aydınlatma ve ateşleme ile birlikte ana amacı araç motorunu çalıştırmaktır. Temel olarak akü nedir sorusu, elektrik devresiyle tepkimeye giren kimyasal enerjinin elektrik enerjisine dönüşümü olarak geleneksel olarak cevaplanabilir. Ancak günümüzde otomotiv teknolojinin ilerlemesiyle beraber imal edilen yeni nesil aküler, aynı zamanda elektrik enerjisinin kimyasal enerji olarak depolamakta ve ihtiyaç halinde kullanılabilme görevini de yerine getirmektedir. Yeni nesil üst teknolojiye sahip aküler ile geleneksel bakım gerektiren ve şarj-deşarj değişimlerinde yaşanan deformasyonların önüne geçilmiştir. Yeni ürünlerde aynı zamanda AGM teknolojisi ve start-stop işlemleri ile daha yüksek performans elde edilebilmektedir.

İNCİ AKÜ ÜRÜNLERİMİZ


MUTLU AKÜ ÜRÜNLERİMİZ


ÇELİK AKÜ ÜRÜNLERİMİZ


VARTA AKÜ ÜRÜNLERİMİZ


PRESIDENT AKÜ ÜRÜNLERİMİZ


YİĞİT AKÜ ÜRÜNLERİMİZ